8 Ιανουαρίου 2011

Μαριονέτες…



με άλλα λόγια, έχουμε μια χημική αποβλάκωση της κοινωνίας. Όλοι είμαστε μέτριοι, πράγμα που μας κάνει εξαρτημένους... Γιατί δεν μπορούμε να αριστεύσουμε. 

Έχουμε άτομα χαμηλής νοημοσύνης απόλυτα εξαρτημένα… Μετά έχουμε ανθρώπους που πιστεύουν ό,τι τους λένε, γιατί δεν μπορούν να σκεφτούν ξεκάθαρα. Και ελάχιστους με υψηλή νοημοσύνη και καλή νοητική επεξεργασία, που καταλαβαίνουν τι παίζει.

Αυτό Θέλουν.!

Στη Βρετανία υπάρχουν πάνω από 4.000.000 κάμερες ασφαλείας. Φαίνονται και μερικές φορές ακούγονται… Μήπως δεν συμβαίνει το ίδιο και στην Ελλάδα;

Μπορείτε να δεχτείτε το επιχείρημα ότι όλα αυτά γίνονται για το καλό μας. Για μια καλύτερη και πιο ασφαλή κοινωνία. Μπορείτε να δεχτείτε αυτό το επιχείρημα αν θέλετε. 
Εγώ δεν το δέχομαι.! 
Πιστεύω ότι η παρακολούθηση, χρησιμοποιείται εναντίον των ανθρώπων, όχι υπέρ τους.



Κάμερες τοποθετούνται μέσα σε σπίτια, για να καταγράψουν αντικοινωνική συμπεριφορά . Οι κάμερες χρησιμοποιούνται για την περισυλλογή στοιχείων για ορισμένους νέους που δυσκολεύουν τη ζωή των περίοικων.

Ηλεκτρονική κάρτα στο καντράνΜια μικρή κεραία στο πορτ μπαγκάζ Δεν είναι GPS ή κινητή τηλεφωνία αλλά ένα σύστημα παρακολούθησης για να εντοπίζουν τους οδηγούς και να καταγράφουν τι απόσταση διένυσε ένα αμάξι και που πήγε.

Κοιμήσου πάλι.!

Όλα είναι υπό έλεγχο.!

Βλέπε και σκάσε.!


Δώσε στον εαυτό σου συγχαρητήρια που ζεις ελεύθερος στη χώρα σου. Είσαι ελεύθερος…. να κάνεις ό,τι σου λένε.!

Οι κάμερες παρακολούθησης είναι παντού. Ακόμη και στα σχολεία. Όχι μόνο σε κοινόχρηστους χώρους, στους διαδρόμους κ.λπ, αλλά μέσα στις τάξεις.

Και ακόμα δεν άρχισα

Θέλουν να φτιάξουν μια τεράστια βάση στοιχείων με τα φυσικά χαρακτηριστικά των ανθρώπων. Ένα σύστημα για να συλλέγουν αποτυπώματα δακτύλων και παλάμης, ακόμα και ψηφιακές φωτογραφίες με πρόσωπα, που τελικά θα επεκταθεί στην καταγραφή της ίριδας, του σχήματος προσώπου, τυχών ουλών, ακόμα και τον τρόπο που περπατάμε και μιλάμε. 

Βιομετρική.!

Τώρα και στην Ελλάδα.!

Αυτή είναι η ζωή μας και λήγει με κάθε λεπτό που περνά.


Μια ολόκληρη γενιά να δουλεύει σε βενζινάδικα, να σερβίρει σε εστιατόρια. Να είναι σκλάβοι των κουστουμάτων. Διαφημίσεις για αμάξια και ρούχα. 

Κάνουμε δουλειές που μισούμε για να αγοράζουμε πράγματα που δεν χρειαζόμαστε. Είμαστε τα απόπαιδα της ιστορίας χωρίς σκοπό και τόπο. Δεν έχουμε κανένα μεγάλο πόλεμο, καμία μεγάλη ύφεση. Μεγάλος πόλεμος είναι ο πνευματικός. Μεγάλη ύφεση, είναι η ζωή μας. 

Η τηλεόραση έλεγε πως μια μέρα θα γίνουμε εκατομμυριούχοι, θεοί του σινεμά ή ροκ σταρ. Δε θα γίνουμε όμως. Η αλήθεια είναι πως κάτι δεν πάει καλά με αυτή τη χώρα. Σκληρότητα, αδικία, αδιαλλαξία, ύφεση 

Εκεί που κάποτε είχες την ελευθερία να φέρεις αντίρρηση, να πεις ό,τι θέλεις, τώρα έχεις αισθητήρες και συστήματα παρακολούθησης για τη συμμόρφωσή σου

Κάμερες.!  

Χρειαζόμαστε κάμερες.!

Πώς έγινε αυτό; 

Ποιος φταίει; 


Κάποιοι που ευθύνονται πιο πολύ από άλλους, θα λογοδοτήσουν. Αλλά για να πούμε την αλήθεια αν ψάχνεις για τον ένοχο. Δεν έχεις παρά να κοιτάξεις σ’ έναν καθρέφτη

Ξέρω γιατί το έκανες. Ξέρω πως φοβόσουν. Ποιος δε θα φοβόταν το πόλεμο, τη τρομοκρατία, την αρρώστια. Χιλιάδες προβλήματα συνωμοτούν για να διαφθείρουν το σκεπτικό σου και να σου αφαιρέσουν την κοινή λογική. 

Ο φόβος σε νίκησε και στον πανικό σου στράφηκες στον «υψηλό». Σου υποσχέθηκε τάξη και ειρήνη. Το μόνο που απαιτούσε για αντάλλαγμα ήταν η σιωπηλή και υπάκουη συναίνεσή σου.

Η αλήθεια είναι μπροστά μας, αλλά μας απλώνουν ένα μπουφέ με ψέματα.  


Η απατηλότητα της ιδέας για τον εαυτό μας αλλά και τον κόσμο έχει παρουσιαστεί από τον Πλάτωνα, με τον «Μύθο της Σπηλιάς» που παρουσιάζεται στην «Πολιτεία» του.



Μια ανάλογη ιδέα διατύπωνε και ο Όσκαρ Ουάιλντ όταν δήλωνε: «Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι άλλοι άνθρωποι. Οι σκέψεις τους είναι απόψεις άλλων ανθρώπων, η ζωή τους είναι μίμηση άλλων ζωών».


Μαριονέτες

και εκεί, μέσα στο δάσος, το ζευγάρι προσπαθεί ακόμα και η παράσταση σιγά - σιγά φτάνει στο τέλος της. Οι απαιτητικοί θεατές θα ρίξουν λίγα κέρματα και θα φύγουν…. Άλλοι θα παραμείνουν για να δουν επιτέλους τη μαριονέτα να βρίσκει και πάλι τη «δύναμη» και να συνετίζεται στα «θέλω» του αυταρχικού μαριονετίστα, ξεχνώντας, ότι κι αυτοί σε κάποια μυστικά σκοινιά υπακούουνΚάποια στιγμή όμως τα σχοινιά σπάνε Οι κλωστές της μαριονέτας μπερδεύονται και τότε είναι που θα πρέπει να αποφασίσουμε για το αν θα ξαναγίνουμε μαριονέτες ή θα κινούμαστε χωρίς καθοδήγηση.

Μαριονέτες, οι κωμικοί του Σύμπαντος.!  

Αν δεν εξαφανίσουμε τις ψευδαισθήσεις και να βγούμε να ζήσουμε, θα παραμείνουμε Άχρονες  Μαριονέτες του Μηδέν.!

Όποιος νομίζει ότι μπορεί να τη βολέψει μόνος του κάνει μεγάλο λάθος. Αυτά τα ασήμαντα συνήθως αγνοούμε.


Ρίξτε μια ματιά και στον Mr. Freeman

Mr. Freeman Part 6 - Να φοβάστε την Ελευθερία 


Μπαταρία-Νικόλας Άσιμος 


Εκπορενεύεσαι κουρέλι στη μπορντελοκοινωνία
ξεπουλάς και την ψυχή σου για την υπεραφθονία
στην καρδια σου βάλαν φρένα το μυαλό σου παίρνει βύσμα
για χιλιάδες σαν εσένα θα αρκέσει μία πρίζα

Κι η πνευμονοκονίαση, κι η πνευμονοκονίαση
κι αυτή θα έχει πάψει
ρομποτανθρωπομήχανση και ξυπνοπνευματύπνωση
και χρυσωμένο χάπι.

Θα είσαι με μπαταρία
να εκτελείς εργασία
με σούπερ ενημέρωση, τροφή και διασκέδαση
θα πλέχεις σ' ευφορία

Για κοιτάξτε με σακάτη
ένα έχω μόνο μάτι
μου ρουφήξατε το αίμα
μα ανυπόκριτο έχω βλέμμα.

Αποφασισμένος πάντα
στην προσωπικιά μου μπάντα
την ψυχή μου δεν πουλάω
και το δρόμο μου τραβάω.

Την πνευμονοκονίαση, την πνευμονοκονίαση
εγώ τη συζητάω
ρομποτανθρωπομήχανση και ξυπνοπνευματύπνωση
δεν θέλω να τη φάω.

Ξερνάω τη μπαταρία
δεν εκτελώ εργασία
δε θέλω ενημέρωση, τροφή και διασκέδαση
γουστάρω ελευθερία.

Ξερνάω τη μπαταρία
δεν εκτελώ εργασία
δε θέλω ενημέρωση, κορσέ και διασκέδαση
γουστάρω ελευθερία

2 σχόλια:

Prisoned Soul είπε...

Σίγουρα γίνονται πολλά πίσω από την πλάτη μας,
σίγουρα δεν προσπαθούμε αρκετά για να τα κάνουμε να αλλάξουν...
άραγε αν προσπαθούσαμε θα άλλαζε κάτι;
ή θα συνεχίζαμε να είμαστε άλλων υποχείρια;
αναρωτιέμαι....

Ερατώ είπε...

Οι περισσότεροι γίνονται εύκολα υποχείρια, χωρίς καν να το κρίνουν, για ένα μικρό συχνά όφελος.
Οδηγούνται όπως ένα κοπάδι, εκεί που θέλει ο βοσκός...
Και για εκείνους που δεν έχουν αυτή την...ιδιότητα, δεν μένουν πολλές επιλογές, χώρια που μερικά πράγματα δυσκολεύουν...αλλά δεν μπορούν παρά να σκέφτονται και να πράττουν με δική τους βούληση.Και, μερικές φορές κάνουν τη διαφορά.
Κάμερες....
Όλα για το καλό μας γίνονται!